TRATAMENTE DE PETE PE CORP

                

7 BOLI CARE PĂTEAZĂ PIELEA. VEZI CUM LE RECUNOŞTI!

În sezonul estival, intră în centrul atenției bolile de piele. Orice modificare vizibilă a ei creează disconfort. Dar nu despre aspectul estetic trebuie să-ți faci griji. Afecțiuni ascunse se pot citi pe… piele!
Soarele atât de îndrăgit scoate la iveală unele afecțiuni. Expusă în acest sezon, pielea e cea care arată semnele bolilor, prin… pete. În general, modificările de culoare a pielii sunt umite discromii sau depigmentări. Însă nu toate petele reprezintă boli de piele, ci pot fi și simptome ale unor afecțiuni ale organelor interne.
Foto: cum recunoşti principalele boli de piele

► De ce se întâmplă?

Melanina este hormonul responsabil de culoarea pielii. Dacă există o perturbare de secreție, pot apărea tulburări precum hipercromia, hipocromia și acromia. Hiper-cromia este o intensificare a culorii pielii. În această categorie intră pistruii, petele de bătrânețe, reacția după terapia cu radiații. Și o serie de boli cronice duc la apariția petelor. Hipocromia şi acromia sunt tulburări care duc la decolorarea pielii, fiind dobândite la naștere sau ca urmare a bolilor. Mai toată lumea tratează cu indiferență sau cu leacuri prescrise de oricine numai de medic nu, aceste apariții stranii la suprafața pielii. Din păcate, prea puțini iau legătura cu un specialist.

► Observă și dă fuga la medic!

Citește cu atenție ce urmează, ca să-ți dai seama cât de grave pot fi bolile care se ascund în spatele unor pete banale.

1. Disfuncția suprarenalelor

Apar niște pete cafenii, care e posibil să dispară sau să se estompeze. Nu le ignora! Poate fi boala Addison, insuficiența glandelor suprarenale.

2. Lichen scleros sau atrofic

Sunt pete mici, lucioase, care apar, atât în zona organelor genitale, dar și pe întregul corp. Pot fi dereglări hormonale sau o hiperactivitate a sistemului imunitar.

3. Purpura

Pare banală, dar e gravă. La început, apar pete roșiatice. DAcă te și învinețești des, ia legătura cu medicul!  Spre deosebire de eritem, pata de purpură nu se decolorează dacă este apăsată. Se poate confunda cu dermita gambelor, cauzată de varice.

4. Melasma

Este colorarea în exces a pielii, mai ales pe frunte, obraji și sub nas. Se manifestă prin pete cu aspect de “murdar”.

5. Hemocromatoza

Când fierul nu este metabolizat corect și când ficatul nu mai prelucrează pigmenții fierii, se vede pe piele. “Petele de ficat” sunt întâlnite la cei cu ciroză, diabet, afecțiuni ale stomacului sau colecistului. Apar pe față, gât, membre și sunt galben-maronii la început, apoi gri-albăstrui.

6. Pitiriazis versicolor

Este o infecție cauzată de o ciupercă. Apar pete mici, rotunde, pe piept și pe spate, în nuanțe maronii.

7. Vitiligo

3% dintre oameni suferă de această boală, dată de tulburări grave de metabolism. Se manifestă prin pete albe mari, care apar, de obicei, în urma unor traume. Pielea devine extrem de sensibilă.
14 sfaturi impotriva bolilor de piele

HEMANGIOAMELE SE TRATEAZĂ CU LASER

“Acele pete roșii din naștere, care afectează peste 10% dintre copiii până la un an, se pot trata cu ajutorul laserului Vbeam Perfecta, cel mai avansat la acest moment. În plus, se pot trata cu acesta și cicatricile roșii, lacurile venoase, vergeturile roșii. Reduce și aspectul cenușiu al cearcănelor, roșeața difuză. Este indicat și pentru pentru tratamentul pistruilor, petelor pigmentare, rozaceei, vinișoarelor dilatate de pe față, cuperozei, dar și pentru reducerea roșeții de la nivelul decolteului și gâtului. Tratamentul este nedureros și vindecarea este întotdeauna estetică.”


   

Tratamente naturiste si sfaturi pentru petele maronii


Cum poti inlatura petele aparute pe piele ca rezultat al unei expuneri indelungate la soare, dupa nastere sau petele aparute odata cu varsta?
Tratamente pentru pete maroniiPetele de pe piele pot avea diverse cauze insa tratamente pentru acestea s-au pastrat inca din cele mai vechi timpuri.
–    Sucul din vita de vie trateaza cu succes petele solare. Se taie cateva frunze de vita-de-vie si cu sucul obtinut se ung petele si pistruii. Se vor alege frunze care nu au fost tratate.
–    Florile de papadie tinute peste noapte in apa pot fi folosite ca lotiune pentru inalbirea petelor solare.
–    Hrean razuit se pune la macerat timp de 10 zile in otet de 10% de vin slab. Amestecul obtinut va fi folosit pentru indepartarea petelor solare.
–    Petele maronii pot fi indepartate cu o lotiune obtinuta din frunze uscate de patrunjel puse la macerat timp de 8 zile in alcool distilat. Se pastreaza intr-o sticluta inchisa ermetic. Fata se va unge cu aceasta lotiune dupa care se va aplica o masca din frunze de patrunjel si iaurt.
–    Evita folosirea parfumurilor direct pe piele mai ales inainte de expunerea la soare. Acestea au proprietatea de a provoca aparitia petelor maronii.
–    Pentru inalbire foloseste sucul de lamaie diluat putin cu apa, patrunjelul tocat aplicat sub forma de masca sau uleiul de ricin care se aplica pe zonele afectate.
–    Fa o masca din tarate de grau si argila in parti egale, se amesteca cu apa calduta si se aplica sub forma de masca. Se lasa pentru 30 de minute dupa care se clateste cu apa curata sau cu apa in care a stat argila timp de 12 ore.
–    Pentru tratament, intr-o sticla mica se pune la macerat patrunjel taiat marunt peste care se toarna alcool sau otet natural. Se lasa la intuneric timp de 10 zile dupa care se aplica lichidul obtinut prin tamponari usoare ale zonelor afectate. Lichidul se poate scurge si poate fi amestecat cu argila pana la obtinerea unei paste care se aplica sub forma de masca si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.
–    Pentru petele ramase dupa nastere e bine de consumat timp de 7 zile marar proaspat cate 1-2 lingurite tocate sau 1 lingurita de praf obtinut din seminte macinate.
–    Foloseste infuzia de la urmatoarele plante: coada-soricelului, marar, frunze de mesteacan, papadie, patlagina, patrunjel, pelin, tei, telina. Infuzia de va face in 250 ml de apa clocotita care se va lasa sa se raceasca si cu care se va sterge mai apoi fata ori de cate ori vei avea posibilitatea.
–    Foloseste sucul unui castravete pentru a sterge fata. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute dupa care clateste cu apa calduta. Tratamentul cu suc de castravete aplicat local ajuta la diminuarea intensitatii petelor.
–    Se pot aplica cataplasme cu ceapa cruda bine zdrobita si tinuta in otet natural timp de 20 de minute.
–    Ceapa poate fi amestecata cu miere si suc de lamaie iar amestecul se aplica pe piele de cateva ori pe zi.
–    Un amestec eficient este si sucul de ceapa cu otet. Se umezeste fata si se lasa peste noapte.
–    Radacina razuita de hrean se pune la macerat timp de 3-4 zile in otet, iar lichidul obtinut se aplica pe pete cu un tampon de vata.
–    O radacina rasa de morcov se amesteca cu 1-2 lingurite de smantana si se aplica pe ten. Se lasa sa asctioneze timp de 20 de minute dupa care se clateste cu apa calda. Este un tratament eficient mai ales pentru petele aparute odata cu varsta.
–    Se zdrobeste o frunza de varza si se aplica peste noapte. Se poate repeta in fiecare seara pana la disparitia petelor.
–    Poti face masti cu branza de vaci, iaurt sau lapte.
Recomandare:
562d3aeaaef98

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu